Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jo, jag har förtroende för styrelsen

Jag har naturligtvis stor respekt och förståelse för att många medborgare har frågor och undrar om vad som egentligen är sant i allt som skrivs och förs fram om Östersundshems köp av mark och fastigheter för 127 miljoner. Följande har hänt i ärendet:

I mars i år informerade Östersundhems ledning ägaren Östersunds kommun om planerna på att göra ett större mark- och fastighetsförvärv på och i anslutning till Stadsdel Norr.

Informationen och möjligheten att såväl ställa frågor som kräva ytterligare åtgärder fanns då för finansutskottet där S, C, M och V har ledamöter.

I kommunens ägardirektiv till Östersundshem framgår tydligt förväntningarna om att bolaget ska vara aktivt på bostadsmarknaden i Östersund, se till att producera nya bostäder för såväl uthyrning som försäljning, förvärva och sälja befintliga fastigheter.

Allt med syftet att bidra till en ökad befolkning och tillväxt.

Informationen om vad som avses förvärvas och till vilket pris har sedan delgetts såväl kommunstyrelse som kommunfullmäktige och beslut har tagits om att Östersundshem får bilda ett särskilt bolag för att kunna genomföra affären.

Endast V har motsatt sig denna bolagsbildning. Oppositionens politiker har vid dessa möten avstått från att kräva att en oberoende värdering ska göras.

Affären är beslutad av en enig styrelse i Östersundshem där S, M, C och MP har styrelseledamöter.

Ägarna, genom kommunfullmäktiges 67 ledamöter, har gett klartecken till bolagsbildning för att kunna genomföra köpet av mark och fastigheter.

Att då ett halvår efter att detta förvärv gjorts göra en oberoende värdering känns främmande för mig då priset redan är känt och jag har svårt att se vem som skulle kunna anses vara oberoende nog att göra denna värdering.

Priserna på mark och fastigheter i Östersund har ju också förändrats sedan förvärvet gjordes i våras.

Slutligen – jo, jag har fortsatt förtroende för Östersundshems styrelse.

AnnSofie Andersson (S)

kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel