Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobben skapas av företagare

Något som alla vänstersinnade bör komma ihåg är att alla skatter ursprungligen kommer från den privata produktionen. Det privata företagandet är välståndets moder.

Jobben skapas av företagare och deras medarbetare. Dessa betalar skatt till stat och kommun. Leds dessa av kloka politiker så kan en välfärd skapas genom att samhället byggs ut med skola, omsorg, sjukvård, infrastruktur, polis, försvar med mera.

Uttryck som att man som medborgare har "rätt till jobb" är inte sant men låter bra som politisk floskel.

Vi måste alltså ha privata företagare som ger vinster till sig själva, sina medarbetare och till företaget.

Cirka 3,2 miljoner är anställda i privat företagsamhet i Sverige. Det är deras inbetalda skatter som möjliggör landets välfärd. Väldigt många producerar för exportmarknaden. Tack för det. För Sveriges välfärd måste vi stimulera exporten.

EU är en viktig byggsten i detta. Förmodligen även det kommande handelsavtalet mellan EU och USA. Glöm inte att när USA nyser så blir Europa förkylt. Vi är alltså beroende av varandra.

Jag tänker rösta på Folkpartiet i EU-valet. Rösta du också.

Jag gillar inte EU:s rovdjurspolitik, men den får vi brottas om senare.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel