Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joel Haldosén ny ordförande för Sveriges elevråd

Joel Haldosén är en ung man med många strängar på sin lyra. Nyligen har fått uppdraget att vara ordförande för Sveriges elevråd.

– Den viktigaste verksamheten vi har under det kommande året är att genomföra nationella turnéer där ett antal större städer ska besökas. Under dessa kommer det att vara öppet för alla intresserade elevråd att delta, berättar Joel Haldosén.

Den första turnén är inriktad på elevråden, där alla styrelseledamöter ska få kunskap och färdigheter för att få sina elevråd att bedriva mer verksamhet, skapa mer engagemang och påverka lärare och rektorer bättre. Under turnén ska även deltagarna få möjlighet att lära känna varandra och utbyta erfarenheter mellan sina respektive elevråd.

– Den andra ska vara en turné inriktad på elevskyddsombuden, att de får kunskap och färdigheter kring fysisk och psykosocial arbetsmiljö, hur man kan gå en skyddsrond, göra enkätundersökningar och på andra sätt arbeta som elevskyddsombud. Ett annat prioriterat område är att fortsatt stärka organisationens ekonomi som redan nu fått stora bidrag från regeringens myndighet Ungdomsstyrelsen med motiveringen att Sveriges elevråd visat på god förmåga att fullfölja och rikta projekt både externt och internt, förklarar Haldosén.

Joel har varit flitig inom elevorganisationenerna även tidigare. Bland annat har han varit elevkårsordförande vid Kungsholmens gymnasium och elevrådsordförande under grundskolåren vid Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm.