Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Alanders sista framträdande - någonsin

Ett fullastat godståg rullar obemärkt förbi bakom oss. Allas blickar är fästa på scenen, jublet stiger, händerna höjs mot taket och ut stiger Panda Pompoi i sin fulla prakt.

"Tack för i dag förlåt för i morgon" öppnar konserten och alla vrålar med i texten. Låten har dominerat P3 Osignat under våren och det råder inga som helst tvivel om att den är en favorit bland publiken. Panda Pompoi går ut hårt, för att sedan öka.

– Nu blir det ett jävla ös! Ett riktigt träningspass! Ropar Johan Alander och publiken stegrar av förtjusning.

Ingen behöver bli besviken och svetten lägger sig som en impregnering på insidan av Cirkus tältduk.

Gruppen består av Johan Alander, Lawan Hassan och Anna Lisa Hellqvist. Men, det är gruppens sista spelning. Alander cementerar även att det är hans sista framträdande någonsin. Något som hade kunnat sluta ordentligt abrupt om han hade dammat i golvet när han crowd surfade en kort stund.

Väl uppe på scenen igen gick han och Lawan loss som om varken morgondag eller menisker fanns. Anna Lisa fick se upp så att hon inte blev översprungen.

Anna Lisas röst, däremot, skär av de manliga och skorrar härligt. I bland smälter den dock in för mycket och hörs inte alls.

Efter drygt halva konserten får gruppen tillökning i form av en fjärde man. Det fyra personer starka gänget lyfter konserten ännu ett snäpp. Alander passar på att avslöja sitt frieri till sin kommande brud och det verkar som ett nytt kapitel har påbörjats i hans liv.

Konserten rundas av med en cover på Vapnets "Thoméegränd". De som kan uppmanas att sjunga med och det blir allsång i form av ett kombinerat aerobics pass. Den som legat på latsidan innan konserten, som till exempel undertecknad, fick se sig besegrade. Men lyckliga.

– Tack för 12 sjukt feta år! Skanderar Alander.

Publiken besvarar honom återkommande under konserten med: "Johan, Johan, Johan, Johan ..." Jag tänker att det inte kan vara lätt att lämna en sådan trogen och uppskattande publik bakom sig.

Östersunds musikscen kommer sakna honom. Men vi ser fram emot framtida projekt med honom bakom spakarna.

• Cirkus

• 22.15

Betyg: 4/5

Läs också:

Johan Alander slutar med musiken

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014