Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Eriksson vann i helgens SM-kval

Den extremt utslagsgivande skotercrossbanan i Lima visade sig passa som handsken för Johan Eriksson, Team Walles MK. Han vann båda sina kval i Pro Stock, standardklassen, och var sedan aldrig riktigt hotad i finalen som han tog hem i överlägsen stil.

– Den här segern var otroligt skön, jag tror att det är min första sedan jag vann Super Sno-X i Östersund förra året, säger en lättad Johan Eriksson.

 Johan som håller på att trappa ner på tävlandet efter 20 år på skoterbanorna ser harmonisk och lugn ut både innan han ska tävla och när han kör på tävlingsbanan.

– Ja det är skönt att slippa pressen. Jag kör de tävlingar jag känner för och har gått tillbaka till att först och främst ha roligt igen. Men det är klart att det är alltid extra trevligt att få vinna, säger Johan.

Annars var det tunt med framgångar för länsförarna den här helgen. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, blev fyra i Pro Stock och Nisse Kjellström och Henrik Revelj båda Team Walles MK blev sexa respektive åtta i Pro Open, den trimmade klassen.