Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Jönsson klar för Östersund Hockey

Han blev tvåa i grundseriens skytteliga och snittade 1,14 poäng per match för Nälden den här division 1-säsongen.
Nu har Johan Jönson skrivit på ett tvåårskontrakt med Östersund Hockey.

Annons

26-årige Johan Jönsson, som senast spelade med ÖHC under klubbens premiärsäsong 2006/2007, återvänder alltså efter två vintrar i Brunflo respektive Nälden.

Och han kommer tillbaka bättre än någonsin.

i Nälden gjorde forwarden 24 mål och 17 assists på 36 matcher, vilket bland annat räckte till en andraplats i grundseriens skytteliga.

– Det känns jätteintressant att få tillbaka Johan i laget. Och det är ju inte bara i år han har producerat poäng, sett över tid har han gjort 160 poäng på 230 matcher i division 1, säger Mikael Eriksson i Östersund Hockey.

– Jag tycker att Jönsson har lite grann av det vi saknade den här säsongen, en målskytt av rang som är skicklig inte minst i powerplay. Dessutom är han från länet och oerhört motiverad att haka på tåget.

kommenterar:

– Det känns riktigt bra att få spela i ett förmodat topplag. Jag fick mersmak på division 1-hockeyn igen efter den här säsongen och hoppades faktiskt på att ÖHC skulle höra av sig. När de väl gjorde det var det inget svårt beslut att tacka ja, säger han.

– Det var inte roligt att möta dem, i alla fall. Ett starkt defensivt lag, som vann nästan alla jämna matcher i serien. Jag trodde inte att de skulle vara så bra, faktiskt. Dessutom finns det gott om utvecklingsbara spelare att bygga vidare på, säger Johan Jönsson.