Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Olsson fortsatt sjuk

Skidåkaren Johan Olsson är fortsatt sjuk. Det blir därför ingen tävling för hans del heller kommande veckoslut i Davos. Åsarnas världsstjärna kan inte ens träna. Bacillerna sätter stopp.

Expressens Nätupplaga berättar nyheten, som naturligtvis är mycket tråkig sett ur ett svenskt skidperspektiv. För även om Johan Olsson erfarenhetsmässigt känns vara lättränad, är den här tiden och fram till VM i februari givetvis väldigt viktig. Inte minst behövs tävlingar på absolut toppnivå.

Planerna var annars att Johan Olsson skulle kunna börja träna med landslaget i italienska Livigno denna vecka. Och sen åka till Davos för tävlingar i världscupen till helgen, dit längdåkarna alltså återvänder på grund av snöbristen.

– Han är fortfarande förkyld. Det blir inte bättre. Johan kan inte ens träna som det är nu, säger förbundskapten Rikard Grip till Expressen.

Johan Olsson hade annars någonting riktigt bra på gång då han vann redan sitt första tävlingslopp för säsongen i Bruksvallarna för en månad sedan. Han berättade då om sin vilja att tävla betydligt mer än exempelvis förra säsongen då det bara blev en handfull tävlingar totalt.

Nu verkar tyvärr problemen hålla i sig för den skade- och sjukdomsförföljde skidåkaren. Hur det blir med Tour De Ski kan också stå skrivet i stjärnorna utifrån Olssons nuvarande hälsotillstånd.