Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna vann klarti tunt fält

Den redan från grunden tunga Åsarnaterrängen blev ännu tyngre av all snö som trillade ner under lördagen.
– Jättetungt före. Men jag gillar verkligen den här banan, sa Johanna Meyer som vann D17-18 med klar marginal.

Det var skralt i startlistorna när damjuniorerna körde fem kilometer och herrjuniorerna den dubbla sträckan i den erkänt tuffa Åsarnaterrängen.

Ena anledningen var att det samtidigt pågick en stor tävling i Orsa. Den andra att många åkare valde att vila i helgen för att ladda inför nästa helgs Sverigecupavslutning i Piteå.

Majoriteten av de 23 tjejerna och 11 killarna som genomförde loppet hade sina klubbadresser i länet.

ÖSK:s Johanna Meyer vann D17-18 med dryga 13 sekunder till godo på Lisa Dahl, Offerdal.

För Johanna, liksom för alla andra svenska juniorer, väntar nu cupavslutningen i Piteå nästa helg.

– Sen blir det säsongsavslutning i Bruksvallarna, berättade Johanna som efter ett missat cuplopp ligger på en sammanlagd 18:e plats i Sverigecupen.

höll Johannas klubbkompisar Ida Indahl och Jennie Jirhed sig väl framme med en andra respektive tredjeplats bakom stabila segrarinnan Terese Andersson, Stockvik.

I de båda tunna herrklasserna var Åsarnas Marcus Svelander ett glädjeämne med sin andraplats i H19-20.

– Det här var det första loppet efter lungsäckinflammationen som gjort att jag inte kunnat tävla på tre veckor. Det kändes jättetungt från början, men den känslan försvann efter ett par kilometer. Som helhet ett jätteskönt besked inför avslutning i Piteå nästa helg, menade Marcus.