Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johannes akryl visas på Gamla tinghuset

Efter många år av tecknande gick Johannes Nygren en kurs i akrylmålning. Den nya tekniken resulterade i de målningar som nu ska visas i Gamla tingshusets kafé.

– Det är så mycket detaljer som måste finnas med när man tecknar. Med akrylen kan jag släppa loss, säger Johannes Nygren.

Han har gått en kurs i akrylmålning på ABF.

– Där lärde jag mig att måla ickeföreställande. Det har vidgat mina vyer att kunna göra grejer utan så mycket press på mig.

Sedan några år tillbaka driver Johannes Nygren företaget jnart där han tecknar porträtt och karikatyrer på beställning.

– Det blir mycket 50-årspresenter. När Ulf Lundell skulle på höstturné hörde hans manager av sig och ville att jag skulle teckna en bild av bandet.

Det är första gången Johannes Nygren ställer ut konst. Tidigare har han haft en fotoutställning i hemstaden Arvidsjaur. Efter ett ungdomsutbyte till Thailand hade han många bilder att visa.

– Efter Thailandsresan började jag på folkhögskola och studerade bild. Det var där jag kom på att det var kul att teckna.

Från och med i morgon går det att se utställningen på Gamla tingshuset.

– Det blir ingen riktig vernissage, men jag kommer att finnas på plats och har sagt till kompisar att komma och titta, säger Johannes Nygren.