Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John Carlsson prisas för sitt schackarbete

Årets Sonfjällsbygdare heter John Carlsson, är hemflyttad "fjollträskbo" enligt motiveringen, och brinner för Schackfyran.
– Det känns fantastiskt trevlig måste jag säga. Det är kul, säger John.

Under Hede Företagargrupps stormöte på lördagen korades John Carlsson till året Sonfjällsbygdare. Motiveringen lyder som följer:

"Före detta Fjollträskbo som flyttat hem och är en eldsjäl i bygden. John brinner för Schackfyran och lär barnen spela schack på lektionstid. Mycket stolt över att Hedes ungdomar 7 år i rad gått till Riksfinal, i år vann man även Härjedalsmästerskapet.

John är mycket engagerad och intresserad av fiske, golf, pingis och schack och har tagit sig an våra nyanlända med dessa aktiviteter på ett trevligt sätt.

Hans motto är ´lika värde för alla människor´."

– Mest åkommen är jag nog för schackfyran och alla de framgångar vi haft där. Men säkert också för att jag tar hand om invandrarna och är lite spindeln i nätet i föreningslivet, säger John Carlsson som röstats fram till titeln årets Sonfjällsbygdare.

Varje måndag och onsdag spelar han pingis med flyktingar som kommit till Hede. Han åker också och fiskar med de nya invånarna i byn och hjälper till med svenskan och "en massa andra saker" som han utrycker det.

– Det ger så otroligt mycket positiv energi att vara med de människorna, säger John Carlsson.