Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John från Strådalen yngste mästaren

Med guld till John Stenberg blev det glädjeyra i Lofsdalen. Hela byn mötte upp när man vill hylla den svenske mästaren.

Annons

– Helt otroligt, jag tror att alla bybor tog emot mig och mormor Rut hade svårt att hålla tårarna borta, säger en glad John Stenberg, Lofsdalens SK.

– Enormt kul att bli uppmärksammad. Nästan lika roligt som att vinna SM.

Att Stenbergarna, John och brorsan Jonas från lilla Strådalen, sju kilometer från Lofsdalen, kan åka skoter fort vet de flesta skoterkunniga. Trots det var det lite av en skräll att John knep SM-guldet från alla luttrade skoteress.

– Jag visste att jag kunde komma på pallen. Åkningen har stämt bra hela säsongen och att det nu blev seger är stort. Åtminstone för mig, säger John.

– Jag har nog skapat lite bättre förutsättningar till nästa år, säger John och mumsar i sig tårta.

– Jag blev lite förvånad att han dök upp i morse. Trodde nog att han skulle vara hemma och fira, säger Lars-Erik som i år firar 40 år som Ski Doo-försäljare.

Vad passar då bättre än att ha en guldmek i verkstan.

John och brorsan Jonas hann nätt och jämt börja springa som småpojkar innan det blev skoteråkning för hela slanten. Pappa Kenneth köpte en miniskoter och efter har det surrat runt den Stenbergska gården.

– Utan den hjälpen skulle det aldrig funka.

Storebror Rickard, som fick sitt huvud rakat efter att lovat lite för mycket inför SM-finalen, funkar som teamchef och fixar alla papper, mamma Ninni ordnar käk, och pappa Kenneth brukar vara chaufför.

– Han är nog den störste sponsorn. Han har många timmars skruvande på våra skotrar genom åren.

I och med segern i helgen blev John uttagen till VM- finalen i Malå. En tripp på 60 mil, enkel resa.

– Inga problem, det var ju 76 till Älvsbyn, säger Härjedalens färskaste och troligen gladaste svenske mästare.