Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John-Rune Wikén

John-Rune Wikén har hastigt avlidit i en ålder av 59 år.

Annons

John-Rune var född i Storhallen och växte upp tillsammans med sina föräldrar och fem syskon. Som liten var hans dröm att bli bonde, men efter avslutad skolgång böljade han som fritidsledare på Svenstaviks skola i Gröna Huset som var en samlingsplats för skolungdomarna med bland annat kortspel, pingis med mera.

Därefter arbetade han på fritidsnämnden i Bergs kommun i många år och hade sedan anställning en kort tid i Krokoms kommun för att sedan börja hos Sisu och J/H Idrottsförbund där han var anställd vid sin bortgång.

John-Rune hade stor humor och drog gärna historier vid olika tillställningar. Han satte även upp Storhallenrevyn tillsammans med byns ungdomar under några år där han både skrev sketcher och deltog på scenen i en fullsatt bygdegård.

Han var också mycket idrottsintresse och var aktiv med längdskidåkning, löpning, golf och fotboll. Fotbollen blev hans största engagemang där han lade ner oändliga timmar och resor på olika tränar- och ledaruppdrag inom bland annat fotbollsskolan, Myssjö/Oviken, K/D, ÖDFF och nu senast i Ope.

John-Rune kommer an saknas av hela Fotbollsjämtland, framför allt har han präglat damfotbollen under dessa år han varit verksam. Som ledare var John-Rune helt otrolig på att skapa relationer med spelare och ledare, han bekräftade och såg alla i sin omgivning både på och utanför planen. Han hade också en förmåga att behålla och fortsätta stötta spelare som slutat eller gick till någon annan förening. John-Rune fick spelare och ledare att känna glädje och motivation till att komma på träning och match, och hade ett grymt kunnande inom fotbollen som gjorde att han utvecklade spelare individuellt men även som lag.

Många ledare i länet har också tagit del av John-Runes ledarskap då han varit ansvarig för många av förbundets utbildningar.

John-Runes ledarskap och människosyn kommer att leva vidare i en minnesfond som upprättas i hans ära.

Priset/stipendiet kommer att delas ut till en spelare och ledare varje år på fotbollsgalan i hans anda.

Det är med stor sorg som vi avslutar denna text men vi är mycket glada och tacksamma för det fina initiativet till minnesfonden som gör att John-Runes minne lever vidare.

Syskonen med familjer genom Jan-Erik och Kenth