Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jojkworkshop, sagostund och föreläsningar – samisk festival på Östersunds bibliotek

 
Staare 2018 – samiskt jubileumsår
Visa alla artiklar

Mellan den 5 och 11 februari är det dags för jubileumsvecka for att fira det samiska jubileumsåret Staare 2018. Under veckan flyttar Samiskt informationscentrum in på Östersunds bibliotek med ett brett program med över 20 programpunkter.

Staare 2018 firas för att uppmärksamma minnet av det första samiska landsmötet på svenska sidan av Saepmie för hundra år sedan, 1918. Mötet anordnades i Staare/Östersund.

Under jubileumsveckan anordnar Samisk informationscentrum ett program på Östersunds bibliotek som innehåller bland annat jojkworkshops, utställningar och släktforskning.

– Jojkworkshopen och samisk släktforskning är till exempel något vi ser extra mycket fram emot. Att kunna erbjuda fyra samiska sagostunder på en och samma vecka känns också otroligt roligt. Till biblioteket kommer flera intressanta föreläsare som vi tror både kommer att röra, beröra och uppröra, skriver Catharina Andersson, programkoordinator på Östersunds bibliotek, på kommunens hemsida.

Under veckan är det fritt inträde till samtliga arrangemang på biblioteket, men vissa programpunkter kräver en biljett. Se därför till att ordna en biljett i god tid innan. Här kan du läsa programmet.

Biljetterna släpps 5 februari och hämtas på Östersunds bibliotek.

Läs mer:

Världsartisten Mari Boine till Östersund

Två ministrar till Staare2018

Samen Marianne Persson: "Östersund ska bli staden som värnar traditionell renskötsel"