Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jon Henrik och The Fooo klara för Yran

Nu börjar Storsjöyran gå in på slutspurten i arbetet inför årets festival, och det är dags att avslöja ännu en omgång av namn. Där ingår även en storsatsning på närproducerat.

Att det nya och unga popfenomenet The Fooo har många hängivna följare är klart sedan tidigare. Klart är även att de fyra unga männen ska spela på Yran.

– De har gjort många riktigt stora spelningar, och det är en kul bokning för de är sådana idoler för många yngre. Bandet har ett speciellt förhållande till sina fans som de håller en tät kontakt med. Genom bland annat kommunikation via Instagram har de spelat in videos med fansen – som är en extremt stor skara, säger Storsjöyrans artistansvariga Andréa Wiktorsson.

Det blir även Yran-premiär för ”Talang”-vinnaren Jon Henrik Fjällgren från Härjedalen.

– Ja, han kommer att spela med sitt band. Det är ju egentligen inte så att han blev upptäckt genom ”Talang”, han har ju turnerat och spelat länge. Han är en fantastisk artist, och hans sång och röst förmedlar en känsla som är svår att sätta ord på, säger Andréa.

Anders ”Moneybrother” Wendin återkommer till Yran med ett färskt svenskspråkigt album i bagaget.

– Han har gjort en fantastisk platta. Jag tycker att han har gjort så många hits, och varenda låt på nya skivan låter som en hit. Han verkar vara i högform, säger Andréa.

Stjärnskottet Tove Lo är även hon inbokad för konsert på Storsjöyran.

– Hon är riktigt på gång. Det är sann popmusik, och hon fick sitt stora genombrott med singeln ”Stay high”. Hon blev även upplyft av världskände bloggaren Perez Hilton – han skriver ju bara om de allra största. Tove Lo är låtskrivare i grund och botten och blev nyligen handplockad av Kent för att uppträda på deras egen festival Kent-fest, säger Andréa.

Direkt från den amerikanska södern kommer Lee Bains III & The Glory Fires.

– Det blir svängigt. De som gillade våra bokningar Deadman och Mercy brothers kommer att älska det här. Det är ett guldkorn. Bandet är hybrid av söder- och garagerock.

Under torsdagen ställer Yran även samman en lokalsatsning som heter duga.

– Det är en hyllning till lokal musik på cirkus – tältet i Badhusparken. Vi tycker det är ett sådant fantasiskt starkt år för lokala band, säger Andréa.

I detta paket ingår Medina, Panda Pompoi, Gretzky, Johan Vuitton & Görda, Arve samt Skuld. Bokade att uppträda under festivalen är även jämtländska Thilda Persson och Eastwick.

Dessutom berättar Andréa att följande namn tillkommit till årets Storsjöyra: Looptroop Rockers, Electric Banana Band, Kristian Anttila, Alice Boman, Luna Green, Kitok, Carl-Einar Häckner och Bauer & Landford.