Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jon Olsson fick köpa 100 flaskor skumpa – Bygget riskerar varning

Skidstjärnan Jon Olsson beställde in över 100 champagneflaskor och Byggets personal bad unga kvinnor bära in flaskorna till Vip-rummet. Nu riskerar nattklubben att få en varning av socialnämnd­en som ser allvarligt på att fest­andet spårade ur.

I slutet av april är polisen ute och patrullerar i Åre. Det är natt och poliserna reagerar på att det är ovanligt många överberusade människor ute i byn. De ser att flera personer som kommer från Bygget bär på champagneflaskor. En kvinna är så berusad att hon ligger på marken. Hennes väninna säger att hon fått i sig för mycket champagne på Bygget och att hon kräkts inne på nattklubben och ute på gatan. Totalt omhändertog polisen fyra personer, alla har varit på Bygget. Fler hade kunnat omhändertas men det fanns inte mer plats i fyllecellerna.

Kvinnan som omhändertas av polisen berättar efteråt att personal på Bygget bett henne att bära två flaskor champagne till Vip-rummet. Här har Jon Olsson en avslutningsfest efter sin tävling. Enligt henne fanns väldigt mycket alkohol bland gästerna och kvinnor har ombetts att underhålla Vip-gästerna. Kvinnan har blivit bjuden på champagne och hon blir kraftigt berusad. Hade inte det varit gratis hade hon inte druckit mer den kvällen, menar hon. Hon kommer inte ihåg att kvällen avslutas med att hon får åka polisbil.

Polisen gör ingen inspektion i nattklubben men efteråt får de tips om ett youtube-klipp där man ser hur unga kvinnor bär ut champagne till andra gäster. Resten av flaskorna ställs i ett badkar. I klippet syns flera personer halsa direkt ur flaskorna, däribland Jon Olsson.

I morgon ska socialnämnden besluta om nattklubben ska få en varning. Enligt alkohollagen kan kommunen antingen ge en erinran eller en varning. Vid grova fall kan alkoholtillståndet dras tillbaka.

Leif Nord, alkoholhandläggare, säger att det krävs upprepade förseelser för att dra tillbaka ett tillstånd. Han anser att nattklubben har brutit mot lagen när de haft en överservering och dessutom inte stoppat gäster att ta med sig flaskor ut.

Han tar inte upp i sin rapport att nattklubbsbesökare ombetts bära flaskor till andra gäster trots att det inte är lagligt.

– Det gjordes med överseende av en massa vakter. Jag tror att det blir svårt att få igenom det rent rättsligt, det skulle inte hålla i en prövning. säger han.