Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jon Olsson lovar stor show i Åre

Det är tio år sedan som Jon Olsson arrangerade sin första tävling i Åre. Det ska firas med en stor show där några av världens bästa åkare ska visa upp sig.

Annons

2005 var första året som skidåkaren Jon Olsson gjorde sitt första event i Åre. Därefter har han arrangerat storslagna hopptävlingar varje år. Det har skett i olika former men han har alltid haft ett stort big air-hopp som grund. Senaste åren har eventet även kompletterats med alpina inslag i och med parallellslalomtävlingen .

Jon Olsson Invitational hålls i Åres Nationalarena och väntas locka tusentals åskådare, enligt ett pressmeddelande.

Åskådarna bjuds på en Head Big Air tävling samtidigt som det blir parallellslalom i Betsafe Alpine Challenge med alpina åkare i världsklass.

Nytt för i år är att damerna får ta plats i arenan. OS-guldmedaljören Julia Mancuso och de svenska alpina stjärnorna Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson deltar.

Jon Olsson utlovar en extra bra show i år med flera OS-guldmedaljörer på plats.

– I och med att jag varit skadad i år har jag hunnit lägga ner extra mycket tid på alla små detaljer och det kommer att bli en grymt bra show för publiken.

Några av de åkare som kommer göra upp om vinsten i Head Big Air är Henrik Harlaut, Joss Christensen, Gus Kenworthy och Nicholas Goepper.

I Betsafe Alpine Challenge deltar bland andra Hans Olsson och Mattias Hargin och OS-medaljörerna Mathias Mayer. På damsidan syns Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson och Julia Mancuso.

Tävlingarna börjar på fredag den 11 april med kval och finalen drar i gång på lördag 12 april.