Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Kojan lämnar Destination Funäsfjällen

Jonas Kojan lämnar jobbet som Destinationschef i Funäsdalen och tillträder en tjänst på kommunens näringsslivskontor.

– Det blir jättespännande. En utmaningen för mig själv och tror även att jag att genom mina kunskaper och bakgrund kan bidra till att kommunen utvecklas positivt, säger Jonas Kojan.

Jonas Kojan började sin anställning i Funäsdalen den 1 januari 2013. Han kom då från Nordnorge där han är vdför Målselv Utveckling, tidigare var Jonas Kojan vd för Gotland Promotion, och där han starkt bidragit till en positiv utveckling av turismen. Jonas var före sin tid på Gotland även verksam uppe i Riksgränsen där han också var platschef de sista åren.

Efter fem år son vd vid Destination Funäsfjällen slutar han och börjar som tillväxtchef i kommunen från den 2 juli.

Tillväxtchefen kommer att vara chef för Näringslivsavdelningen, Biblioteket och kultur och Arbete och fritid

– Det känns rätt att lämna efter fem år. Jag och styrelsen hade det tufft de första åren efter det jag tillträdde, bland annat med ekonomin, men jag anser nu att Destinationsbolaget är på rätt väg och med en ekonomi under kontroll, säger den 50-årige Jonas Kojan.

Han anser att bolaget idag har en bra grund att bygga vidare på. Själv blir han kvar ytterligare några månader innan Jonas gör över till kommunens Tillväxt- och utvecklingsavdelning. Han och familjen kommer även i fortsättningen bo i Funäsdalen.

– Vi i familjen är otroligt glada att vi får och har möjligheten att kunna bo kvar i Funäsdalen, säger Jonas Kojan.