Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Bolins kontrakt uppsagt

Den svajiga ekonomin gör att Jämtland Basket sagt upp ­Jonathan Bolins heltidstjänst som coach och sportchef.

Annons

– Ekonomin spelar en huvudroll just nu, menar Bo Svensson, damordförande.

Jämtlands satsning i fjol på två heltidscoacher (Mathias Eckhoff och Jonathan Bolin) var noga planerad, allt för att kraftsamla på ledarsidan.

Nu är dock läget ett annat. Den ekonomiska krisen tvingar nästan alla ligaklubbar att dra i handbromsen. Jämtland har redan beslutat att ändra upplägget på damsidan och sade därför upp Bolins 1+1-kontrakt i mars (kontraktet går formellt ut i morgon.

är helt enkelt osäker på hur mycket klubben har råd med.

– Damernas basketverksamhet har aldrig haft särskilt mycket pengar att röra sig med och nu befarar vi att det blir kärvt på sponsorsidan. Situationen handlar solklart mycket om ekonomi, säger Bo Svensson.

– Mest troligt inte. ”Jonte” är i allra högsta grad med i vår planering inför nästa år, men mest troligt inte. Vi söker en lösning där vi tittar på helheten och där vi försöker hitta flera coacher. Det är inte schysst att satsa på en ensam coach.

”Jonte” själv vill inte säga så mycket.

– Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag avvaktar tills jag vet vilken inställning klubben har.

Bolin har fått några lösa anbud från andra klubbar.

– Ja, men inget konkret. Men om jag ska coacha blir det i så fall i Jämtland.

spelartrupp är just nu ganska splittrad. Stina Söderberg och Martina Renholm är hemma i Luleå, Jessica Rudholm Pilwind är i Stockholm, Ida Andersson i Umeå.

– De flesta är positivt inställda på att fortsätta. Men vi avvaktar med att erbjuda avtal tills vi vet det ekonomiska läget, säger Jonte, som tillsammans med Jesper Gustavsson skött träningar för de kvarvarande i A-laget och B-laget.

Mer läsning

Annons