Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonny Springe kritisk till hur Mankellprojektet sköts

Kommunpolitikern Jonny Springe (S) har i en skrivelse till kommunalrådet Gottfrid Jonsson (S) och kulturnämndens ordförande Gunilla Zetterström-Bäcke (S), ställt frågan varför man inte lär sig av sina misstag. Då syftar Springe på projektorganisationen för Mankellprojektet.

Jonny Springe har ställt en rad frågor kring det aktuella projektet.

Han undrar bland annat hur beslutsordningen sett ut och varför kulturnämnden inte låtits besluta om sagostigen på Lillön och den budget som projektet behövde.

– Varför utreder inte Härjedalens kommun projekt som inte når de uppställda resultaten och är det inte vettigare att lära sig hur man organiserar sig på ett bättre sätt för framtida projekt än att hitta syndabockar, frågar sig Springe i sitt brev.

Han undrar även hur kommunikationerna har skötts, om kommunikationerna har lett till att chefen har haft rätt uppgifter till sina beslut.

Springe anser även att upphandlingsförfarandet behöver säkerställas.

– Bör inte ett upphandlingsärende som ska upp i en nämnd beredas med uppgifter om vad som ska upphandlas och till vilken kvalité och vad detta kan innebära i arbetsinsatser från leverantören, frågar Jonny Springe bland annat.

Kommunalrådet Gottfrid Jonsson anser att han inte har alla fakta i ärendet för att ge svar omgående.

– Jag har bett kommunkansliet och kulturförvaltningen att titta på Springes frågor och han ska få sitt svar när de är färdiga, säger Jonsson.