Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönsson missade medalj igen

Emil Jönsson kom till VM med två medaljer i sikte. Det blev ingen.
Maktlös såg han när Norge, Tyskland och Finland gjorde upp om medaljerna i den klassiska sprintstafetten framför honom på upploppet.

Mindre än ett dygn efter den märkliga missen i den individuella VM-sprinten var Emil Jönsson på medaljjakt igen.

Men han och Mats Larsson nådde inte fram nu heller. Sverige var sexa, 4,3 sekunder bakom segrande Norge och bara 3,8 från silverlaget Tyskland och Finland på bronsplats.

– Klart jag är besviken, men det var mycket värre i går, sade Jönsson. Det var en tomhet som jag aldrig har varit med om, det var tungt att gå och lägga sig.

– Om jag inte haft ett lopp till hade det varit ännu värre, det var en liten livhake.

Jönsson och Larsson fanns länge och väl med i tätkampen i sprintstafetten. Det var först på de sista sträckorna som det blev ordentlig fart i finalen.

Inför sista växlingen uppstod det gap som Jönsson inte orkade ta igen på sista varvet.

Larsson var fem sekunder och 20 meter efter när han lämnade över till Jönsson.

– Att täppa igen det när man har slitna ben och de andra inte vill släppa upp en är inte det bästa utgångsläget, sa Jönsson.

lade in högsta växeln direkt på sistavarvet och därmed fick Jönsson en övermäktig uppgift att åka i kapp den bortflyende tätkvintetten. Och sprintsuveränen Ola Vigen Hattestad fick ge sitt yttersta för att ta sitt andra VM-guld på två dagar. På de sista meterna segade han sig förbi Jauhojärvi och tysken Axel Teichmann kastade sig över mållinjen och belönades efter målfoto med silver före finländaren.

VM-silver individuellt 2007 och vann samma disciplin i SM i slut-et av januari, men var inte i hundraprocentigt slag efter sin magsjuka.

– Nej, det är jag inte. Jag fick slita i semifinalen men det kändes bättre i finalen. Men samma form som i SM är det inte, sade han.

Sprintherrarna har gjort sitt i VM. Jönssons hemfärd är bokad till torsdagen, då hans sambo Anna Haag gör VM-premiär efter sin sjukdom.

– Jag ska försöka ändra bokningen så jag kan vara med och heja på henne, sa Jönsson. (TT)