Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson & Paulsson varslar personal

Jonsson & Paulsson Industri AB gick under tisdagen ut med ett varsel på 23 anställda ur den egna personalen samt ett stopp för de 18 bemanningsanställda kornbodarna.
– Det är steg ett. Nu ska vi sätta oss med facket och dra i gång förhandlingarna så får vi se var det landar, säger vd Mattias Marktin.

Han har varit företagets vd sedan 2012 när den senaste svackan i orderingången inträffade. Då varslades 25 personer men det blev också nyanställningar senare.

Nu är det dags igen. Det råder lågkonjunktur runt om i Europa när det gäller stora infrastrukturprojekt, och eftersom Jonsson & Paulsson är underleverantör till tillverkare av stora hjullastare, grävmaskiner och dumprar, så märks det att det inte byggs just nu.

– Det går tungt för gruvorna också. Vår orderingång har gått ned 20 procent i år jämfört med i fjol. Våra kunder har det jobbigt och då får vi det jobbigt, säger Mattias Marktin.

Jonsson & Paulsson anlitar Kornboden för inhyrd personal. Det varierar under året mellan 10 och 50 inhyrda. De 18 som just nu är inhyrda kommer att sluta inom några veckor. Hur många som får sluta av de 23 varslade är inte klart förrän förhandlingarna är klara. Totalt arbetar nära 140 vid fabriken.

– Vi håller ett öga på orderingången, säger Mattias Marktin.