Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonssonseger kan ge dubbelt jubel

Annons

På söndag kan Helena Jonsson stå som segrarinna i den totala världscupen. En bragd som skulle ge svenskt skidskytte ett ordentligt klirr i kassan på sponsorsidan.

– Då skulle jag jubla. Självklart vill många företag förknippas med en vinnare, säger förbundets marknadsansvarige Håkan Blidberg.

Inför världscupavslutningen i ryska Chanty Mansijsk, som inleds med herrarnas sprint i dag, toppar Helena Jonsson damernas totala världscup. Och räcker Jonssons säkra skytte ända fram till världscuptiteln är det fler än 24-åringen från Helgum som kommer att jubla. Utöver den sportsliga framgången i sig hoppas skidskytteförbundet få glädja sig åt ett ännu större intresse för idrotten från redan befintliga, men även nya, sponsorer.

– Det skulle absolut vara bra för oss, även om det inte direkt är så att bra resultat slaviskt leder till mer sponsorintäkter. Men en seger i världscupen – och det är inte hela världen om det skulle bli en andra- eller tredjeplats heller – är precis vad vi behöver, säger Håkan Blidberg till TT.

Redan framgångarna hittills i världscupen (14 pallplatser) och i VM (tre medaljer) samt det stora genomslag som idrotten har fått i tv-sofforna har lett till ett ökat sponsorintresse.

– Vi gick ungefär en och en halv miljon back på världscuppremiären i Östersund i december. Men nu är införsäljningsarbetet med sponsorer där redan i gång inför nästa säsong, säger Blidberg vars förbund på senare tid uppmärksammats för sina ekonomiska problem. (TT)