Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonte Hedström klar för Brunflo IK

Här kommer årets bomb i hockeyjämtland.
Jonathan Hedström har skrivit på för Brunflo IK.
– Vi tycker att det är en rätt häftig grej, säger tränaren Mats Palmqvist.

Jonathan Hedström som inledde sin ishockeykarriär i Skellefteå har spelat 83 NHL-matcher, 50 AHL-matcher, 480 elitseriematcher. Han har spelat tre VM-turneringar där det har blivit ett silver.

I elitserien var det Luleå, Timrå och Djurgården han representerade under sin långa karriär. Han har också hunnit med spel i både Ryssland och Finland.

19 november 2013 meddelande Jonte Hedström att karriären var slut, men han har inte riktigt lyckats lägga skridskorna på hyllan. Han har fortsatt att träna och i år har han gjort en match för Haninge. Dessutom har han spelat med NHL-stjärnorna i Icebrakers.

– Han är i riktigt bra form. Han är som han skulle vara 25 år, säger Brunflotränaren Mats Palmqvist och skrattar.

Han har nu skrivit på för den jämtländska division 2-klubben, men bara lovat att spela en match.

– 20 december då vi har vår gratismatch så är det klart att han kommer att spela. Vi vill ju förstås fylla Klanghallen en sådan kväll och där blir han ett bra dragplåster. Jag har känt Jonte länge och kom på att jag skulle ställa frågan om han inte ville komma hit, säger Mats Palmqvist.

Blir det bara en match?

– Just nu har vi kommit överens om det. Men han har ju skrivit på för oss nu så han är vår spelare. Om det skulle bli kval till division 1 ser jag gärna att han förstärker oss. Men vi tar den här matchen 20 december först och sedan får vi se vad han säger.

Jonte Hedström själv avböjer att göra någon intervju av förståeliga själv.

– Jag ligger i magsjuka så det är lite körigt just nu. Jag kan gärna berätta om mitt kontrakt med Brunflo IK till veckan, säger Jonathan Hedström.