Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jöran Hägglund städar upp "rödgrön röra" på Facebook

Länets landshövding Jöran Hägglund (C) kritiserade sin företrädare för att hon var med i en regeringskritisk Facebookgrupp. Nu har det visat sig att Hägglund själv är med i gruppen "Rödgrönröra".

Annons

I gruppen finns det bland annat en bild på miljöminister Åsa Romson vid havet där det står, "Förlåt för att jag är sen – skulle bara dumpa lite gift."

– Det finns inga ursäkter. Jag har väl anledning att gå igenom min Facebooksida och titta på vilka grupperingar både som jag själv kanske aktivt har gått med i och kanske kommit med i på andra sätt. Den ska rensas upp, säger han till Länstidningen.

Hägglunds egna kritik framkom 2008 då företrädaren Britt Bohlin var med i gruppen: "Kan jag finna 100 000 människor som vill bli av med Maud Olofsson?"

I en intervju med ÖP riktade Jöran Hägglund, dåvarande statssekreterare hos Maud Olofsson, skarp kritik mot Britt Bohlin.

– Det är väl mer en fråga om omdöme. Jag måste ju själv kunna kliva upp på morgonen och se mig själv i spegeln och fundera på med vilken lojalitet jag bedriver mitt arbete som landshövding, sa Jöran Hägglund.

Efter intervjun med Länstidningen har Jöran Hägglund gått ur gruppen "Rödgrönröra."