Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jöran Hägglund städar upp "rödgrön röra" på Facebook

Länets landshövding Jöran Hägglund (C) kritiserade sin företrädare för att hon var med i en regeringskritisk Facebookgrupp. Nu har det visat sig att Hägglund själv är med i gruppen "Rödgrönröra".

I gruppen finns det bland annat en bild på miljöminister Åsa Romson vid havet där det står, "Förlåt för att jag är sen – skulle bara dumpa lite gift."

– Det finns inga ursäkter. Jag har väl anledning att gå igenom min Facebooksida och titta på vilka grupperingar både som jag själv kanske aktivt har gått med i och kanske kommit med i på andra sätt. Den ska rensas upp, säger han till Länstidningen.

Hägglunds egna kritik framkom 2008 då företrädaren Britt Bohlin var med i gruppen: "Kan jag finna 100 000 människor som vill bli av med Maud Olofsson?"

I en intervju med ÖP riktade Jöran Hägglund, dåvarande statssekreterare hos Maud Olofsson, skarp kritik mot Britt Bohlin.

– Det är väl mer en fråga om omdöme. Jag måste ju själv kunna kliva upp på morgonen och se mig själv i spegeln och fundera på med vilken lojalitet jag bedriver mitt arbete som landshövding, sa Jöran Hägglund.

Efter intervjun med Länstidningen har Jöran Hägglund gått ur gruppen "Rödgrönröra."