Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joseph: "Det var hemskt att se"

En av de bästa matcher som spelats på Jämtkraft Arena slutade inte som publiken önskade.

– Det var hemskt att sitta på sidan och se avslutningen, säger Tobi Joseph till Sporten.

Annons

Tobi Joseph var länge en av matchens giganter mot Landskrona.

1–0-målet var helt och hållet hans eget verk. Joseph stressade gästernas målvakt Bill Halvorsen till ett bolltapp i straffområdet.

Men själv trodde han att domaren skulle blåsa av.

– Jag försöker ofta pressa försvararna och backarna. Jag vet att jag kan stressa fram misstag med min fart. Den här gången trodde jag dock att domaren skulle blåsa av och ge målvakten frispark. Men han gjorde inte det, så jag slog in bollen i stället, säger Tobi Joseph.

2–0 låg han också bakom. Han drog på sig bevakning i en löpning och sköt ett skott som blockerades.

Thomas Boakye, också riktigt pigg under matchen, slog in returen med vänsterfoten.

– Jag följde bara med och klippte till. Jag såg till att få bollen på mål och det kändes förstås väldigt bra, säger Boakye.

Sedan radade ÖFK upp möjligheter att stänga matchen. Ammar Ahmed hade ett rungande ribbskott i slutet av första halvlek. Inhoppande Seon-Min Moon hade två riktigt fina chanser inne i boxen.

Även Landskrona hade lägen och det hela växte till en match helt i publikens smak. Thomas Boakye räddade en hörna på mållinjen, och lite senare hade gästernas forward Fredrik Olsson rundat Petter Augustsson när Juanjo Hervias räddade upp situationen.

De flesta räknade ändå med att matchen var klar när Graham Potter bytte ut både Alexis Mendiola och Tobi Joseph i andra halvlek.

Joseph kunde bara se på från bänken när Landskrona plötsligt vände på steken och spelade hem en poäng.

– Frisparken till 2–1 ändrade förstås på allt. En jättestor besvikelse för oss. Vi tyckte att vi hade koll på läget i 80 minuter, säger Tobi Joseph besviket.

– Men sådant här händer faktiskt även de största klubbarna. Det var lite som matchen i Champions League mellan Malaga och Dortmund nyligen. Ett mål kan ändra så otroligt mycket.

– Sådan är fotbollen.

Surfar du i mobilen? Använd den här länken för att läsa direktrapporteringen i efterhand http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/template=/altcast_code=bd1d5b9eb4/ipod=y