Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JP Vinds vd: ”Vi har förstått att det fanns ett penningbehov”

JP Vinds vd Gabriel Duveskog tillbakavisar anklagelserna om mutförsök. Han har bara diskuterat behovet om pengar till gång- och cykelväg med politikerna.

JP Vind har under hösten lämnat in en tillståndsansökan för en vindkraftspark i Moskogen, söder om Järpen. Parken ska omfatta uppemot 50 vindkraftverk.

Bolaget har bland annat via sin hemsida upplyst Järpenborna om att bolaget ska dela ut 20 miljoner kronor i bygdepeng i samband med vindkraftsetableringen.

Men att JP Vind ska ha försökt att få Västjämtlands väl att säga ja till etableringen genom att erbjuda pengar till en gång- och cykelväg tillbakavisas av Gabriel Duveskog.

Han har kontaktat Västjämtlands väl för att diskutera en gång- och cykelväg i Järpen. Det gjorde han eftersom han förstått att många personer efterfrågar det, och att Västjämtlands väl sagt att de vill se en sådan satsning. Duveskog valde att prata med Mikael Sundman (VV) om saken.

– Vi har förstått att det fanns ett penningbehov, förklarar JP Vinds vd.

Gabriel Duveskog ville diskutera om bygdepengen kunde användas till en cykelväg.

– Det är inte så att om de säger ja till Moskogen så får de pengar, säger han.

Att politikerna uppfattade det som ett mutförsök överraskar Gabriel Duveskog.

– Det tycker jag är konstigt. De flesta vindkraftsbolag använder sig av bygdepengar som kan skapa en förbättring i närområdet.

Det finns dessutom inget löfte om pengar till ett nytt motorcentrum vid Molanda. Däremot finns det en överenskommelse om att JP Vind ska samarbeta med aktörerna bakom motorcentrum.

Frågan om hur bygdemedel ska organiseras återstår att se.

– Hur den skulle se ut är inte klart. Men vi kan avsätta pengar från dag ett.