Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JRA vill ha jämtländska flaggdagar

Östersunds kommun bör hissa den jämtländska flaggan under vissa dagar på året. Det tycker Rebubliken Jamtland Befrielserörelsen, JRA.

JRA har skrivit ett medborgarförslag till Östersunds kommun där rörelsen föreslår en ändring av kommunens flaggpolicy.

"Republiken Jamtland Befrielserörelsen JRA och Storsjöyran har en betydande dragkraft på länets besöksnäring. Så underbart att vistas i Östersund under Yran, när staden smyckas av vår vackra Jamtlandsfana. Nästan varenda flaggstång är prydd av vår blåvitgrönrandiga skönhet. Den 12:e mars, däremot, då Republiken firar sin nationaldag, finns den inte hissad vid Rådhuset. Då finns det ingen plats för den, hur otroligt det än kan låta", står det i förslaget.

JRA vill att den jämtländska flaggan hissas utanför Rådhuset i Östersund under tre särskilda dagar varje år.

Det handlar om 12 mars, Jämtlands nationaldag, 16 juni, då sommartinget hölls, och 23 juli, jämtländska flaggans dag till minne av det första officiella hissandet 1983.

"I övrigt flaggas sedvanligt vid högtids- och bemärkelsedagar", står det i medborgarförslaget som är skickat av styrelsen i JRA, genom hövdingen Karin Abrahamsson.

Ärendet ska tas upp i kommunstyrelsen och senare i fullmäktige.