Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubel hos Socialdemokraterna i Sveg

Socialdemokraterna i Härjedalen ser ut att ha minskat något i kommunvalet när några distrikt återstod att räkna. På valvakan i Sveg jublades det ändå för framgångarna på riksplanet.

– Vi får en ny regering, det är värt en skål, ropade S-ordförande Abbas Khanahmadi under valvakan i ABF-lokalerna i Sveg.

Ett tjugotal medlemmar fanns på plats när TH besökte valvakan vid halv elva. Då stod det klart att riksdagsvalet var en framgång men alla distrikt var inte räknade i kommunvalet.

– Det ser ut som att vi håller ställningarna så jag tycker att det är bra, säger Göran Påhlsson men lämnar en brasklapp för att det stora valdistriktet Funäsdalen var ett av de som återstod.

Vilka som kommer att styra Härjedalen är oklart och något svar gavs inte från S-vakan och då Funäsdalen är kvar så är det klokt.

Vinnare i valet blev nystartade Härjedalspartiet med Olle Larsson som toppnamn men även Centerpartiet har gjort ett starkt val.

– Jag gläds åt det och vi väntar med spänning på resultatet i Funäsdalen, säger Anders Häggkvist som vädrar ett maktskifte i Härjedalen men ändå är ledsen över läget i riksdagsvalet.

– Det är riktigt synd om många företagare i Härjedalen, särskilt alla våra krögare. Det drabbar en turistkommun hårt, säger Häggkvist.