Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubileum: Gunnarsläkten följde sina fäders spår

Gunnarsläkten har firat 60-årsjubileum.

Släktträffen inleddes med gudstjänst i Näskotts kyrka den 27 juli 2014. Under gudstjänsten framfördes musik från olika delar av Jämland av Elisabet Grönlund, Gunnar Stenmark och Ingemar Persson. Därefter skedde samling i Näskotts sockenstuga, där föreningen bjöd på kaffe och smörgås.

Eva Jonsson hälsade de närvarande välkomna.

Lena Gunnarsson läste en dikt och en tyst minut hölls till minne av de medlemmar som avlidit under de senaste två åren.

Till presidium valdes Eva Jonsson, ordförande och Eivor Wiklund som sekreterare. Vid de sedvanliga förhandlingarna förrättades val för den kommande två års perioder. Släktmötet beslutade i enlighet med de förslag som valberedningen hade avgivit.

Styrelsens ledamöter: Eva Jonsson, Nils-Olof Hedman, Christina Edström, Eivor Wiklund och Joakim Larsson. Styrelsesuppleanter: Gunnar Gunnarsson och Maria Gunsjö. Revisorer: Lars Trollsås och Per Alexandersson. Revisorssuppleant: Lars Gunnarsson. Valberedningskommitté: Jon-Erik Hedman och Anders Gunnarsson.

Släktmötesförhandlingarna avslutades med att vi gemensamt sjöng Jämtlandssången.

Efter släktmötesförhandlingarna bjöd Gunnarsläkten på. en busstur i våra fäders spår. Vi besökte då platser som Smedsåsen, Näldens pensionat, Österkälen, Trollsåsen, Simabacken och Hufvulsviken. Efter denna intressanta tur begav vi oss till Frösön där vi intog en gemensam middag på Kungsgården.

Eivor Wiklund