Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jukka ställer ut både nytt och gammalt

– En del är lite äldre tavlor och en del är nya, berättar Jukka Nyström om sin utställning. I morgon är det vernissage på Härke konstcentrum.

Egentligen har Jukka Nyström lite av ett mellanår, men när han i våras blev inbjuden att ställa ut på Härke konstcentrum tackade han ja. Nu hänger det 49 konstverk i olika storlekar, färger, former och tekniker i det vita rummet i Härke. I dag är det vernissage.

Jukka Nyström, som är upplärd av sin far som var landskapsmålare, jobbade som grafiker innan han blev konstnär och det är något som han har tagit med sig i sitt skapande.

– Det var på den tiden innan det blev digitalt, säger han.

Utställningen i Härke visar prov på några av de tekniker som Jukka Nyström behärskar och det hänger både skulpturer, målningar och kollage på väggarna.

– Jag försöker utveckla tekniker som jag inte sett förut. Man kan inte bara måla, förklarar han.

Fyra av tavlorna som han ställer ut i Härke har han även ställt ut på Rådhusgalleriet i Åbo när Åbo var kulturhuvudstad. Något som har genererat fler utställningar i Finland.

Det är första gången som Jukka Nyström ställer ut sin konst på Härke konstcentrum och utställningen går att se fram till 15 december.

Se fler bilder på OP.se.