Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julfina med nya frisyrer

Saxarna gick för högvarv. Fredagen blev en varm och givande dag för alla elever på Storsjögymnasiets frisörprogram.

Annons

Tillsammans med Frälsningsarmén ville skolans elever hjälpa de som har det lite motigt här i Östersund. Sagt och gjort och teorin blev genast till praktik. Saxarna togs fram och slipades. Fingrarna värmdes upp och schampot ställdes fram.

– Jag förankrade idén bland kollegor och elever och idag är vi i gång, säger Åsa Östling, frisörlärare som tillsammans med eleverna drog i gång verksamheten redan klockan tio på förmiddagen. Under dagen hoppas de kunna klippa drygt 50 personer.

Arbetet har planerats i samarbetet med Maria Sandberg på Frälsningsarmén som varmt mottog förslaget och som gjorde en lista på intresserade att göra ett klipp.

– Jätteschysst att de ställer upp på sånt här. Eleverna här är så duktiga och tar tid på sig, det är verkligen bra gjort, säger en nyklippt Kent Gustavsson.

En av frisörerna var Anna Tchoumatchensko som går tredje och sista året på frisörskolan.

– Känns jättekul att få göra det här inför julen, säger Anna som kommer att vara helt slut efter att klippt kunder fram till sena fredagseftermiddagen.

Aina Nilsson blev tipsad om klippningen av sin dotter som jobbar på Frälsningsarmén.

– Tidigare gick jag ofta på NFI (frisörskolan) men det här är också bra. Och efteråt så vankas lite mat, säger en nöjd Aina.

Frisörleven Claudia Herman som gjort Aina fin håller sig varm. Stämningen och temperaturen inne i stora salen på Rådhusgatan steg efterhand som saxarna gick heta.