Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juliaresan ger Barncancerfonden en miljon

I över två år har Juliaresan kämpat för att hedra Julia Bjöchs minne genom att samla in pengar till Barncancerfonden. På lördagen nådde de sitt mål – en miljon kronor.

För drygt två år sedan avled 17-åriga Julia Björch i cancer och sedan dess har fyra av hennes vänner kämpat för att samla in pengar till Barncancerfonden.

De har cyklat till Öland och till Sicilien. De har deltagit i evenemang, engagerat sponsorer och hållit sig framme i media, inte minst Östersunds-Posten som har följt och stöttat projektet från första början.

En av de allra första intervjuerna som Beatrice Björch gav i ÖP för två år sedan sade hon.

– Visst har vi visioner och drömmar ... att vi typ kan dra in en miljon kronor!

Drygt två år senare, på lördagens eftermiddag, kom så ögonblicket då hon insåg att Juliaresan bara var några hundralappar från att faktiskt nå drömmålet.

– De sista 500 satte vi in själva och det bestämde vi redan för två år sedan att vi skulle göra. Hundra kronor för var och en av oss, inklusive Julia, säger Beatrice Björch.

Till största delen är det privatpersoner som har skänkt pengar till projektet. Men utan de sponsorer som har hjälpt till med praktikaliteter runt kvartettens cykeläventyr, marknadsföring och evenemang, hade de aldrig lyckats nå ut i en sådan grad som de nu hade gjort, anser Beatrice Björch.

Hur känns det att ha nått målet?

– Det är så stort att det är svårt att ta in. Man fattar det inte. Vi bor lite utspritt nu men har skrivit med varandra under dagen om hur vi ska fira det här. Det känns som att det inte räcker med att gå ut och äta.

Trots att målet på en miljon kronor till Barncancerfonden nu har nåtts så kommer Juliaresan fortsätta att bedriva insamlingsverksamhet även framöver.

– Just nu har vi ett samarbete med Östersund mot cancer och 27 december deltar vi i en konsert. Efter det vet vi inte några detaljerade planer än så länge, säger Beatrice Björch.

Här hittar du fler artiklar om Juliaresan:

Cancern tog Julias liv.

Cyklar genom landet för att hedra sin döda vän.

Succéstart för Juliaresan.

Fullsatt kyrka på Juliakoncert.

På cykel till Cicilien – för Julias skull.