Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julklappen som alla vill att Lars ska öppna

Lars Sandström, känd från afterski-bandet Marmeladorkestern, har fått en julklapp som alla vill att han ska öppna.

Paketet är vackert inslaget i rött och guld med ett brett rött band runt. Varför är det så speciellt?

– Plötsligt stod den en man i dörren och frågade om jag kände igen honom. Han hade med sig paketet och jag trodde att han hade kommit fel. Jag har ju inte mitt namn på dörren heller.

– Han sa ”det var du som hjälpte mig på Konsum”.

Gjorde du det?

– Jag mindes inte ens på en gång. Det var i somras och han stod före mig i kassan på Konsum på Frösön. En man i 60-årsåldern. Det fattades pengar för honom och jag sa ”det är lugnt, jag tar det där”.

Hur mycket var det på?

– 49 kronor. Jag minns inte det, men han sa det. Det var inte direkt som att det var 500 spänn. Man vet ju att man själv råkar ut förr eller senare. Det var inte märkvärdigt. Så när han stod där med sitt paket sa jag ”du var en härlig kille”, men då svarade han ”nej Lars, det är du som är härlig. Jag har aldrig varit med om något liknande”.

Det låter som en julsaga. Tänk om han var miljonär?

– Jag kan inte tänka mig att det är något värdefullt i paketet, det är verkligen bara hans tanke som räknas. Jag vet inte hur han har hittat mig och tagit reda på vem jag var. Det frågade jag inte. Det är inte viktigt vad som är inuti, det är att han har ansträngt sig.

Men dina vänner utsätter dig för påtryckningar?

– Ja, de vill att jag ska öppna. Men jag har bestämt att vänta till på julafton.

Var ska du fira julen då?

– I Trekilen med min sambo och mina svärföräldrar.