Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad med gröt och tomte

Det bjöds på kolbullar, fiskdam och chokladhjul på den traditionsenliga julmarknaden i Pilgrimstad i söndags. Bland bybor och tillresta dök även självaste tomten upp.

Med Adolphson och Falks låt "Mer jul" dånande ur högtalarna strosade besökarna på julmarknaden i Pilgrimstad runt bland försäljningsstånden som stod synligt placerade bredvid E 14, mitt i byn.

– Vi har julmarknad varje år och de flesta från byn brukar komma, berättar Lars Sträng från byföreningen.

Alla som vill är välkomna att låna ett bord på julmarknaden och sälja sina varor, men det är nästan uteslutande skolklasserna från Pilgrimstad skola som utnyttjar möjligheten.

– Det har blivit så, säger Lars Sträng.

– För skolklasserna är detta ett sätt att få in pengar till klasskassan för kommande läsårs skolresor. Även om det inte genererar några större summor är det ändå tanken som räknas.

I den friska nordvästvinden kunde besökarna värma sig vid flammande brasor, roa sig vid fiskdammen eller låta sig smaka av de nygräddade kolbullarna.

Populärast verkande ändå chokladhjulet vara.

Efter julmarknaden bjöd byns utvecklingsförening, PUF, på gemensam julgröt i Pilgrimstad Folkets hus. Och för de allra minsta kom självaste tomten på besök.