Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julöppet på Briggen

Tröttnar du på julstöket hemma kan du alltid söka lugnet på fritidsgården. I år har Briggen öppet för första gången på självaste julafton och det är drogfritt, så klart.

I år har fritidsgården Briggen i Brunflo öppet mellan 18 och 22 på självaste julafton. Genom ett samarbete med Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, har man lyckats säkerställa de ekonomiska förutsättningarna för ett julaftonsmys.

– Som vi har tjatat, säger fritidsledaren Jörgen Bylander.

– Nu kan vi, tack vare UNF, äntligen ha öppet på julaftonskvällen.

Att det finns ett intresse hos ungdomarna att tillbringa julen på fritidsgården är tydligt, enligt Jörgen Bylander.

– Julen är inte vad den en gång var. Efter maten, när julklapparna delats ut, finns det många unga som inte vet vad de ska göra. Då kan vi erbjuda ett drogfritt alternativ.

Hur många som kommer att dyka upp vill fritidsledarna inte spekulera i. En normal kväll besöker mellan 20 och 30 ungdomar fritidsgården och tar del av det stora utbud av aktiviteter som erbjuds i de rymliga lokalerna.

– Det finns inga garantier för att någon över huvud taget dyker upp men vi hoppas på ett gäng, säger Jörgen Bylander.

Under julaftonskvällen kommer fritidsgården bemannas av fyra personer, två fritidsledare och två personer från UNF. Filmvisning, pyssel och tävlingar kommer att varvas med frågesport. Och fikat bjuder man på. Dessutom kommer det att erbjudas gratis transport, främst för alla som bor runt Brunfloviken.

– Men vi kommer att styra transporterna lite efter behov, avslutar Jörgen Bylander.