Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julpyssla med papper

Vanligt vitt papper kan bli både fina änglar och mysiga ljusaskar. Inspireras av Linnéa Skyttbergs julpyssel.

Linnéa jobbar som butikssäljare på Happy Homes i Sundsvall. Hon älskar att pyssla, främst med så kallad decoupageteknik. Inför julen har hon bland annat gjort glasburkar dekorerade med tidningspapper.

Papper är överlag ett tacksamt material att pyssla med. Och det går att göra båda enkla som mer avancerade juldekorationer av papper.

Linnéa har bland annat gjort egna pappersänglar. Vanligt vitt papper i A4-storlek duger. Vill du piffa upp dem kan du göra som Linnéa och klistra mönstrat presentpapper på det vita papperet.

– De är superenkla att göra för vem som helst, säger Linnéa.

Lite svårare att göra är pappersdiamanterna.

– Det krävs en hel del tålamod. Det är nog inget man pysslar med en fyraåring. Men när man gjort några stycken får man in vanan, säger Linnéa.

Steg för steg-beskrivningar av hur man viker ljusaskar och pappersdiamanter finns på flera hemsidor på nätet. Bara att googla och sätta i gång med pysslandet.