Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julstämning med underlig blandning

I går var det dags för adventskonsert på Storsjöteatern med Estrad Norrs nya satsning Rock- och popkören 65+, tillsammans med Frösö och Ås Gospel.

Rock- och popkören inledde med att, under ledning av dirigenten Roger Rådström och uppbackad av ett rockband, leverera stänkare som ”We will rock you” och Bon Jovis gamla goding ”It’s my life”.

Kören såg ut att ha rejält kul på scenen, och energin var det inget fel på trots att säkerheten och intonationen kanske inte var helt hundra alla gånger.

Dock kan man fråga sig varför en körkonsert innehåller två sånger som sjungs av dirigenten Rådström och gitarristen Michael Klemmé, där kören bara fungerar som understöd. Visst är det bra, men det hade varit roligt att få höra mer av hela kören även i dessa låtar, och se körmedlemmar som solister.

Sedan var det dags för gospelkörerna, otroligt energ- iskt ledda av Camilla Karlsson. Gospel-klassiker som ”I’m gonna wait on Jesus” blandades med svenska julsånger, exempelvis en mycket vacker version av ”En stjärna lyser så klar”. Karlsson får en massa energi från kören, som klappar och dansar sångerna igenom, och det är i princip omöjligt att inte ryckas med i svänget.

Kanske är det lite ojämnt i stämmorna, men det är en detalj. Trots att de bara rep- at några veckor är Frösö och Ås Gospel på god väg att bli en riktigt fin kör.

Tanken med en gemensam konsert för dessa körer var uppenbarligen god; Storsjöteatern var full till sista plats.

Visserligen blir blandningen lite underlig då den ena kören sjunger rocklåtar och den andra julsånger, men om det är vad som krävs för att få ha en stor konsert på en fin scen med bra ljud och ljus så må det vara hänt.

Och när alla körer tillsammans avslutar med Händels ”Joy to the world” infinner sig allt lite tidig julstämning.