Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Junior-VM: Efter tre medaljer - De unga talangerna visar storform

Junior-VM i Rumänska Rasnov är i gång. Inder måndagen var det sprint och efter tre medaljer i U23-VM blev det också medalj för juniorerna. Jenny Solin blev den otippade bronsmedaljören.

Junior- och U23-VM körs parallellt i Rumänska Rasnov. Redan på första dagen visade U23-åkarna klass när Karl-Johan Dyvik, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog en medalj var.

Det var en brokig färd som tog Jenny Solin vidare till finalen tillsammans med Elina Rönnlund och Emma Ribom. Hon gick vidare på tid från semifinalen men när det gällde som mest klev hon fram och tog bronset bakom norskorna Amalie Haakonsen Ous och Lotta Udnes Weng.

Hugo Jacobsson var den enda av de svenska herrarna som tog sig till final. Där tog dessvärre krafterna slut och han slutade sexa efter en fin prestation i Junior-VM.

Anastasia Kirillova, Bulgarien, var överlägset snabbast i damernas kval på tiden 2.54.48. Men samtliga svenskor höll i och tog sig med god marginal vidare från kvalet.

LÄS MER: Listan - här är Sveriges mest lovande unga talanger

Inte oväntat var det Anastasia Kirillova som var snabbast även i den första kvartsfinalen. Emma Ribom och Elina Rönnlund var snabbast i sina kvartsfinaler och Jenny Solin gick vidare som tvåa. Ebba Andersson, som körde kvartsfinal fyra med Solin, tog sig dock inte vidare.

I semifinalen ställdes Emma Ribom och Elina Rönnlund mot varandra i första heatet. Där var också Anastasia Kirillova, men hon blev inget hot mot svenskorna när Emma Ribom och Elina Rönnlund slutade etta och tvåa. Jenny Solin, Sollefteå, blev trea i den andra semifinalen men hade en snabbare tid och gick vidare på tid.

I herrarnas kvartsfinal gick Hugo Jacobsson och Alfred Buskqvist vidare. Victor Thorn och Marcus Grate klarade sig inte vidare till kvartsfinalerna.

Hugo Jacobsson hade inte samma fart under skidorna i det första semifinalheatet där han fick se sig besegrad i en tajt final. Han blev till slut fyra, endast 96 hundradelar efter norrmannen Johannes Hoesflot Klaebo som var snabbast i kvalet. Tack vare den snabba tiden i det första heatet gick Jacobsson vidare på tid.

I andra semifinalen ställdes Alfred Buskqvist mot Marino Capelli som han var jämbördig med i kvartsfinalen. Det blev dock en italienare, Giacomo Gabrielli, som var snabbast, och Buskqvist blev femma.

Gilla också Skidpuls på Facebook för fler skidnyheter och reportage!