Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Junioren Max Novak starkast i klassiska Krokomsturen – Jirhed överlägsen på damsidan

Krokomsturen avgjordes under strålande förhållanden med närmare 200 åkare på de olika distanserna. Junioren Max Novak, Offerdal, var snabbast i det klassiska loppet över 25 kilometer mellan Rödön och Krokom.

Den fina vintern med bra snömängd gjorde att tävlingen kunde genomföras enligt plan med bansträckningen från starten i Rödön via Kälen, Västerkälen och Näldsjön till målet i Krokom. Att åkarna följdes av ett strålande väder och fick köra i hårda fina spår, gjorde inte saken sämre.

70 åkare genomförde den långa banan på 25 kilometer. Många som ett sista genrep inför helgens Vasalopp.

Sistaårsjunioren Max Novak, som trots skadeproblem gjort en riktigt bra säsong med många fina lopp, tog ännu en seger då han spurtade ner närmast Emil Svensson, Åsarna, med tre sekunder. På damsidan var Jennie Jirhed, Östersunds SK, i en klass för sig och var en kvart före tvåan Petra Nilsson Björklund, Åsarna.

Här finns kompletta resultaten för Krokomsturen 2016