Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Just nu pågår miljövänliga veckan

Med start i måndags, och fram till den 7 oktober, har Naturskyddsföreningen sin årliga "miljövänliga veckan" Årets veckotema är ekologisk mat. Vad miljövänliga veckan är?

100 procent har pratat med Elin Heinerud som är medlem i naturskyddsföreningen i Östersund och som kommer finnas på plats under några av veckans aktiviteter.

Annons

Vad händer under miljövänliga veckan?

– Vi höll ett uppstartsevent i måndags på tingshuset. "Klädoteket" hette det. Det är som ett klädbibliotek där den som vill kan donera kläder, men också låna med sig ett eller flera plagg som man vill låna under omkring en vecka.

Vad gör ni under resterande del av veckan?

– Under tisdagen (i går) och på onsdag och torsdag hittas vi på Ica Maxi. Det har varit många frågor i media nu om vad som är bra att äta, därför är vi där för att informera kring hur man som konsument väljer miljösmarta livsmedel. Alla är välkomna fram med frågor. Vi informerar om gifter i mat, om besprutning av livsmedel och ekologiska alternativ, bland annat. Eventuellt är vi där under söndagen också.

Dessutom kommer vi vara på Stora torget på lördag och hålla en liten Farmers market, bondens marknad, tillsammans med Ås Trädgård och fältbiologerna. Vi kommer informera om ekologisk mat och Ås Trädgård kommer ha ekologiska råvaror till försäljning. Vi hoppas också på att få sällskap av en bonde som har valt att odla ekologisk och som, ur sitt perspektiv, kan berätta om vad det innebär med ekologisk mat. Välkomna!

Artikeln kommer från 100 % Östersund.