Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM: Ytterligare succé i junior-VM – Stafettlaget tog Sveriges fjärde guld

Efter den minst sagt framgångsrika veckan på junior- och U23-VM i Rumänien var förhoppningarna stora på det svenska stafettlaget på damjuniorsidan. Efter halva loppet hade de förväntningarna infriats.

Det var Ryssland som tog kommandot i stafetten, följt av Norge, Frankrike, Vitryssland och sedan Sverige. Men vid fem kilometer av damernas 4 gånger 2,5 kilometer hade Sverige åkt upp sig till förstaplatsen medan Ryssland hade tappat till femte. Emma Ribom, som körde första sträckan, och Elina Rönnlund, som körde andra, hade därmed satt tonen för loppet.

LÄS MER: Ebba Andersson krossade allt motstånd - tog första JVM-guldet

Vid tredje intervalltiden på 7,5 kilometer hade avståndet ner till andra snabbaste laget, som då var Norge, ökat, efter att Ebba Andersson satt fart på tredje sträckan.

Jenny Solin körde den sista sträckan in i mål och höll tvåan Norge stången med enbart 0,6 sekunder. Därmed tog det svenska juniorstafettlaget Sveriges fjärde guld i Rumänien.

LÄS MER: Billan Östlunds glädjerus efter guldet – och tips till Ebba Andersson: "Det är kanske det viktigaste"

Klockan 9.30 är det dags för herrarna att köra den avslutande stafetten i junior-VM 2016.

För fler nyheter och reportage om vintersport, gilla Skidpuls på Facebook!