Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

K/D fick möta europeiskt topplag – Som om ÖFK skulle få möta Inter!

/
  • Krokom/Dvärsätts damlag i division II är just nu på träningsläger i Italien. I helgen fick de möta italienska mästarinnorna Bardolino, från Verona. På bilden de två lagen samlade efter matchen.Foto: Micke Forsberg

Krokom/Dvärsätt som befinner sig på träningsläger i Italien fick en positiv överraskning i helgen.

Annons

– Vi blev inbjudna till träningsmatch mot Bardolino Verona, ett av Europas bästa klubblag på damsidan, berättar K/D-ledaren Håkan Björklund.

så sent som nu i våras semifinal i UEFA Women’s cup mot Frankfurt där man dock förlorade. Dessutom är klubben italienska mästarinnor vid ett flertal tillfällen.

– De kom och bjöd in oss till en träningsmatch på deras träningscamp eftersom de ville ha ett avbrott i träningen och behövde litet matchträning.

– Det var fantastiskt. Deras klubbdirektör kom och mötte oss och visade oss in till arenan där de hade dukat upp med allting som om det vore en stormatch på gång.

som är målvaktstränare i K/D, berättar att arenan de spelade på låg mitt ute på landsbygden, bland vinodlingarna.

– Att de ville möta oss är som om ÖFK skulle få möjlighet att möta Inter eller Milan, säger han.

Matchen slutade 13-0 till proffsen från Italien, men K/D höll hyfsat jämna steg under första halvlek då det bara stod 4–0 till hemmalaget.

Efter ett besök på matchen mellan Milan och Torino, söndag, fortsätter lägret för K/D-damerna fram till tisdag då de åker hem.

matchreferat från mötet med Bardolinos, summerat av Micke Forsberg, ledare i K/D.

”Bardolinos lag innehöll 8 landslagsspelare, och tre juniorlandslagsspelare, har spelat UEFA womens cup och har en snittålder på 27 år, ett rutinerat gäng. Trots förlust med 0–13 gjorde Krokom ett bra motstånd och började överraskande bra. Efter 30 min höll man 0-2. Resultatet i halvtid var 0-4 och sedan tröt orken för Krokomstjejerna i andra halvlek, men de höll ändå hoppet uppe och försökte spela bra fotboll.

Trots att Bardolino hade ett övertag i spelet skapade Krokom flera fina målchanser genom Marie Strid och Cecilia Bäckvall.

Jane Olofsson och Pernilla Arvidsson stoppade anfallen ifrån landslagsspelarna i Bardolino på ett fantastiskt sätt.

Tjejerna tyckte att det var en rolig match trots allt och en härlig upplevelse, och kan vara nöjda med resultatet ändå.”

Mer läsning

Annons