Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

K/D vill fortsätta uppåt

/

Årets division 2-nykomlingar ­Krokom/Dvärsätt består av en spännande samling unga, hungriga, individuella talanger.
Ändå ligger styrkan i ­kollektivet.
– Vi har en jäkligt stark sammanhållning, säger tränaren Eero Bäckman.

Annons

Säsongen 2007 trillade K/D tillbaka till trean efter en säsong i tvåan och då lämnade 14–15 spelare laget. Trots det hade talangfabriken K/D nog med spelare kvar för att i fjol springa hem höstens elittrea i stor stil. Efter tio raka segrar står de åter inför en säsong i tvåan.

Och den här gången har man fått behålla truppen.

– Vi har inte tappat några, däremot har vi fått in två nya, säger Eero Bäckman som tränar laget tillsammans med Bo Alenius.

De nya Johanna Björklund, Brunflo, och Lina Olofsson, M/O, är båda 17 år och passar därmed perfekt i gruppen.

– De flesta tjejerna är i samma ålder och umgås på fritiden, jag törs nog säga att vi har en speciell sammanhållning.

Den lagkänslan låg bakom 1–1 mot division 1-laget Sundsvalls DFF i K/D:s bästa insats på försäsongen.

– Sundsvall tog ledningen och försökte driva upp tempot, då trodde man att det var kört. Men tjejerna stod upp och kämpade verkligen för varandra i den matchen och med tre minuter kvar fick vi också kvittera.

träningsmatch där K/D fick visa god kamratskap var under träningslägret i Italien förra helgen.

– Vi fick hastigt och lustigt chansen att spela mot Verona Bardolino – ett lag med sex landslagsspelare och ytterligare tre juniorlandslagsspelare. Dessutom var klubben fem- eller sexfaldiga italienska mästare.

– 0–13. Men direkt efter matchen började tjejerna peppa varandra för att träna ännu hårdare: ”Så där bra ska vi också bli”, sa de.

Även om kollektivet är K/D:s starkaste vapen så håller truppen utan tvekan för en genomlysning på individuell nivå.

Om målvaktspositionen krigar 17-årige Angelika Forsberg och 20 år äldre Marie Larsson.

– Angelika går på fotbollsgymnasiet i Sundsvall och har gamla landslagsmålvakten Elisabeth Leidinge som tränare, där utvecklas hon väldigt mycket.

– Och Marie har tränat stenhårt för att komma tillbaka efter en knäoperation i höstas och hon ser piggare ut än på länge.

Bland utespelarna finns det många som publiken bör vara lite extra nyfikna på i sommar. Till exempel trion Karolina Arvidsson, Pernilla Arvidsson och Emelie Holten som just nu via ett samarbete med John Bauer-gymnasiet i Linköping får träna med stadens allsvenska lag i några dagar.

– Det kan man väl säga, tillsammans med Annie Björklund och Klara Viklund som rehabtränar just nu.

– Vi tycker att backen Cecilia Bäckvall ser väldigt intressant ut. Hon kom tillbaka efter ett tre år långt uppehåll i fjol men hon var skadad hela våren. Nu har hon tränat en hel vinter och hon har väldigt mycket fotboll i sig, säger Eero.

– Marie Strid har ju sin snabbhet, hon är nog en av länets snabbaste spelare. Får hon det att stämma kommer många försvar ha stora problem med henne.

– Det är många det. Många unga tjejer behöver ett år på sig för att vänja sig med den tuffare träningen på seniornivå, många av de som är inne på år två kan nog göra stora framsteg.

– Vi är unga och nya ... vi måste vara realistiska, det gäller att hänga kvar.

– Förhoppningsvis kan ÖDFF vara i toppen, de borde kunna vara det. Hudiksvall tror jag inte är lika bra som i år ... så kanske är Frösön första utmanare, de gjorde ju ett fantastiskt fjolår, säger Eero.

Mer läsning

Annons