Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KåEss Bygg i konkurs

För tre år sedan köpte Håkan Winblad byggfirman KåEss bygg. Nu har den gått i konkurs.

– Den utlösande faktorn är en tvist, säger han.

Det handlar om ett renoveringsjobb som KåEss utförde i fjol för en fastighetskund som förvaltar bostäder i Östersund. KåEss anser att de inte har fått betalt för utfört jobb. Kunden tycker annorlunda.

– Det handlar om miljonbelopp så det var en utlösande faktor. Jag och styrelsen tycker att vi har en lönsam verksamhet i grunden och för att rädda situationen har vi letat efter en extern finansiär, berättar vd Håkan Winblad.

Men banken drog in sina krediter i fredags och då var det för sent att vänta på svaret från den eventuella partner som hade sagt sig vara intresserad.

– Alla våra planer och reservplaner omkullkastades. Vi kan inte göra en rekonstruktion när vi inte ens kan köpa en skruv, säger Håkan Winblad.

KåEss bygg skulle ha firat 20 årsjubileum hösten 2014. Cirka 20 byggnadssnickare och arbetsledare drabbas av konkursen. Som mest hade företaget det dubbla antalet anställda hösten 2013.

– Då gick vi för fulla muggar, säger Håkan Winblad.

För ett antal år sedan var företaget inblandat i en upphandlingstvist med Östersunds kommun.

– Det är en gammal histoira och konkursen har inget med den att göra, säger Håkan Winblad.