Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajsa Kling är årets idrottskvinna i länet

Årets idrottskvinna i länet heter Kajsa Kling.

– Jag har aldrig fått nåt sånt här pris tidigare så det känns jättekul, säger 25-åringen.

Kajsa får så klart priset för sitt suveräna genombrott i den alpina världstoppen. Hennes sju raka personbästa i december månad imponerar:

Elva, åtta, sjua i Lake Louise.

Tvåa och tia i St Moritz.

Åtta och tia i Val d´Isere.

– Redan efter Lake Louise var jag jättenöjd. Två topp 10-placeringar.

– Men Lake Louise har alltid varit en favoritbacke för mig så när jag kom till St. Moritz hoppades jag bara att jag skulle fortsätta vara bland de 15–20 bästa, och så kommer jag ner i mål och ser att jag är tvåa, berättar Kajsa.

– Och den dagen gick allt i ett, det var så mycket som hände – jag är ju inte van vid såna här framgångar. Och ändå kunde jag samla mig och bli tia dagen efter.

Och sen fortsatte framgångarna i Val d´Isere innan det blev en uråkning i storslalomen i Lienz.

– Det var mycket krascher i Val d´Isere, det brukar alltid påverka mig mycket ... men nu kunde jag hålla mig lugn.

– Sen kom misstaget i Lienz, men jag tycker ändå att jag åkte bra innan missen, säger Kajsa om miniplumpen som satte punkt för året.

USA, Kanada, Schwiez, Frankrike och Österrike – som ni hör innebär jobbet som skidåkare en del resdagar. Och snart bär det av igen.

Men just nu befinner sig faktiskt Kajsa i Åre, ett sällsynt besök på hemmaplan när världscupkalendern gör en tillfällig temposänkning.

– Väldigt skönt att få några dagar här hemma ... men nästa vecka åker vi till Österrike och sen tror jag inte att jag kommer att hinna åka hem något mer innan det drar i gång i Sotji, säger Kajsa.

Det är Haldo Hanssonkommittén som fastnat för Kajsa i sin årliga utnämning av årets idrottskvinna.

– Vi hade några bra kandidater, men Kajsa slog alla. Hon har gjort fantastiska resultat på slutet, en mycket värdig vinnare, säger kommitténs P-O Eriksson.

Kajsa mottog beskedet med viss förvåning:

– Ska jag vara ärlig så visste jag inte ens att det fanns ett sånt pris, men nu har jag läst på lite och vet att det är ett pris som har funnits länge.

– Det här är jättekul, säger Kajsa Kling.