Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajsa Kling elva när cupstriden avgjordes

Maria Höfl-Riesch kraschade i störtloppet i världscupfinalen. Det kan ha avgjort den alpina cupstriden – till världscupledarinnan Anna Fenningers fördel.

Samtidigt gjorde Åres Kajsa Kling ett stabilt åk som gav en elfteplats.

Inför finalveckan i schweiziska Lenzerheide ledde tyskan Höfl-Riesch världscupen med fyra poäng före österrikiskan Fenninger. Efter onsdagens störtlopp, där Fenninger blev sexa, är det hon som leder med elva poäng före Höfl-Riesch.

Tyskan körde inte träningsåken i störtloppet på grund av en kraftig förkylning. I loppet fick hon ett felskär och for ut i skyddsnätet där hon fastnade. Hon fördes till sjukhus med en misstänkt axelskada, skriver Reuters.

Schweiziskan Lara Gut vann damstörtloppet med fem hundradelar före Elisabeth Görgl och 57 hundradelar före landsmaninnan Fränzi Aufdenblatten, som gjorde sin sista tävling i karriären. Trots kraschen säkrade Höfl-Riesch störtloppscupen med Fenninger 40 poäng bakom.

– Det var en konstig känsla att ha prisceremonin utan Maria. Jag hoppas att hon kan återvända snart, säger Fenninger.

Kajsa Kling startade sitt åk starkt, hade sedan en kostsam miss på mitten och avslutade sedan riktigt bra – var fjärden snabbast från sista mellantiden och in i mål. Totalt resulterade det i en elfteplats och en 16:e plats i störtloppscupen.

I morgon väntar super-G, där Kling har en sjundeplats i cupen att försvara och på söndag avslutas VC-säsongen för Kajsas del med storslalom.

I fjol missade Aksel Lund Svindal den alpina världscuptiteln sedan störtloppet och super-G ställts in under finalveckan i Lenzerheide. I år hoppas norrmannen att hans insatser i fartgrenarna ska räcka till för att gå förbi slalom- och storslalomspecialisten Marcel Hirscher, Österrike.

I onsdagens störtlopp blev Lund Svindal femma och är därmed 41 poäng före Hirscher inför de tre återstående tävlingarna.

– Jag skulle säga att det är 50–50 vem av oss som vinner, jag vet inte vem jag skulle satsa pengarna på, säger Lund Svindal till NTB.

Österrikaren Matthias Mayer, som vann störtloppet i OS, visade fortsatt god form och vann med elva hundradelar före italienaren Christof Innerhofer och amerikanen Ted Ligety. Det var Mayers första världscupseger.