Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kälarne IK hyllades som största klubben på inomhus-SM i rodd: "Vi fick stående ovationer"

Kälarne IK gjorde stort intryck på övriga rodd-Sverige vid helgens inomhus-SM. Med en trupp på 15 ungdomar var klubben tävlingens största.
– Vi fick stående ovationer för att vi var så många, säger ledaren Veronika Källström.

Den östjämtska klubben gjorde en omstart av roddverksamheten för några år sedan och har lyckats bra.

– Vi blev många när vi drog i gång på allvar och fortsätter att växa hela tiden. Jättekul att fler upptäcker att vi har så roligt tillsammans, både på träning och när vi åker i väg, säger Veronika Källström.

Hon var en av ledarna som åkte med ungdomarna på den senaste resan – helgens inomhus-SM på Lidingö utanför Stockholm.

– Det blir som ett klubbläger med övernattning och en viktig del är ju att man hinner umgås mycket runtomkring själva tävlingarna, säger Veronika Källström.

Läs mer: Så fick rodden nytt liv i Kälarne

Inomhusrodden är på roddmaskin och främst en träning inför sommarens tävlingar på vatten. Och Kälarne IK har genom Svenska roddförbundet och Idrottslyftet nyligen fått förbättrade förutsättningar på den fronten.

– Vi kunde köpa in fyra nya tävlingsroddmaskiner och en lite mindre nu i januari. Det betyder ett otroligt lyft för oss med vinterträningen, som ju är lång för oss.

Träningen gjorde att flera höll sig långt framme och ett par tog medaljer (delades ut i klasser med minst fyra deltagare) – Tilde Söderberg tog guld i flickor D 250 meter och Frida Stenbergh silver i damjunior C 500 meter.

Se alla resultat från inomhus-SM här

Men det var bredden som var mest glädjande. På grund av sjukdomar och många strykningar så blev Kälarne tyvärr utan motstånd i flera två- och fyrmannaklasser.

– För många var det här första inomhustävlingen och för en del första tävlingen över huvud taget. Det blev en härlig upplevelse ändå och vi är väldigt uppskattade av andra klubbar när vi kommer neröver, säger Veronika Källström.

Sveriges enda Norrlandsklubb satsar nu vidare mot nya mål. Roddskolor, även för vuxna, flera läger och för några utomlands, pr-evenemang vid Yran eller något event i Surfbukten, samt dubbla SM-tävlingar i sommar är något av det som står i Kälarne IK:s kalender.

Läs mer: Kälarne roddklubb ror mot framtida segrar