Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kälarne skola behöver inget försöksår

Kommunstyrelsen har beslutat att inte lägga ned högstadiet i Kälarne (nu).

Kommunchefen Bengt Flykt har i ett nytt tjänstemannaförslag meddelat att skolan blir kvar, och rektor och lärare får själva "med givna nyckeltal och kommunala lokaler som resurs försöka bedriva verksamheten".

Tonen är mer än lovligt nedlåtande. Vad menar man egentligen?

Skolan har tydligt nog visat att man kan bedriva verksamheten och det bäst i Jämtland, vilket tjänstemännen och politikerna i Bräcke är väl medvetna om. Har inte alla kommunala skolor lokalerna som resurs?

Detta sätt att uttrycka sig kan inte tolkas som något annat än sårade egon. Man hämnas den hårda kritik man fått, och då särskilt ordföranden i barn- och utbildningsgruppen, Jörgen Persson (S). En rättmätig kritik för en usel utredning och ett otrevligt uppförande.

Bengt Flykt uppger att skolan bör få försöka, då rektor och lärare tror att det går. Man ska ta in en oberoende expert för att visa att skolan klarar av den pedagogiska verksamheten under kommande år.

Kommunalrådet Sven Åke Draxten (S) anser att skolan ska få göra ett försök, då den anser att den har en lösning. Samtidigt måste vi (kommunen) göra en kvalitetssäkring för att se att det fungerar. Samtidigt som skolchef Chatarina Julin värnar mer om att AO-skolan ska fyllas upp med elever, än att Kälarne skola ska få fortsätta med det fantastiska arbete som pågår.

Skolan har drivit verksamheten hittills mycket framgångsrikt. Man behöver givetvis inte få ett försöksår. Man har hållit sin budget och har också mycket goda undervisningsresultat i skolan.

Ta er en funderare, kommunalråd, kommunchef och skolchef! Jobbar ni för oss eller mot oss?

Eje Åhlander och Theresa Flatmo, Kälarne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel