Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalender ger stöd till Bassestiftelsen

Tidigare har pengarna gått till dia­betesforskning och Cancerfonden.

I år är det barnens tur.

De pengar som kommer in ska gå till Bassestiftelsen.

Vid Fjällveterinären i Strömsund nöjer man sig inte med att ta hand om djur.

I år är det tredje året i rad som man ger ut en kalender där intäkterna går till välgörande ändamål.

– Det är så skönt och härligt att kunna göra något som det här i ett samhälle där det mesta handlar om pengar och vinning, säger veterinärklinikens ägare Anna Pamuk.

Det hela började med att hon inledde ett samarbete med en kollega i Uppsala som forskar kring hundar och diabetes.

– Det är bland annat många jämthundar som drabbas av diabetes och därför blev vi en av de kliniker som tog blodprov för att hjälpa forskarna. Då kom också tanken att vi skulle göra något för att stödja forskningen. Det blev en kalender som drog in 5 000 kronor , säger Anna Pamuk.

– Vi tyckte det var så roligt att kunna bidra med något så nästa år blev det ny kalender och vi kunde skänka mer än 5 000 kronor till Cancerfonden.

Förra årets kalender innehöll fotografier av hundägare och deras ägare. Målsättningen var att ägarna skulle likna sina jyckar.

Men i år är det alltså barnens tur.

Fjällveterinären ordnar varje höst Hundens och jaktens dag. I år bjöd man in barn mellan 0 och 12 år för att de skulle få måla teckningar med temat "Jag och mitt djur".

– Vi fick ett enormt gensvar. Man blev tårögd över engagemanget och det var oerhört svårt att välja de tolv teckningar som fick plats i kalendern, säger Jennie Höglin som är ansvarig för Fjällveterinärens butik i Strömsund.

Årets kalender kostar 150 kronor varav hälften oavkortat går till Bassestiftelsen.

– Vi får inte ett öre i vinst. Barnen är vår framtid och deras syn på sina djur härlig. Bassestiftelsen känns som ett perfekt val. Nyligen fick vi besök av en kvinna som blev så glad över vårt val. Hon hade tillbringat tid på sjukhuset med ett barn och sett hur många positiva saker stiftelsen bidragit med, säger Anna Pamuk.

Fjällveterinären har funnits i fem år och har förutom kliniken i Strömsund också en mobil verksamhet bland annat i Frostviken, Ramsele och Dorotea.

– Jag kallar vår butik för en friskvårdsbutik med många lokalt producerade produkter. Det är något speciellt med att verka så här nära naturen och så många djurägare, säger Anna Pamuk.