Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kall Autolodge hoppas på nya ägare

De engelska ägarna fick inte ihop tillräckligt med kapital. Det är orsaken till konkursen av Kall Autolodge motorevent AB. Det berättar Martin Sahlberg.

Kall Auto Lodge som bildades 2005 av Staffan Parmander och rallyföraren Colin McRae som avled 2007. Ägarna totalrenoverade anläggningen och byggde ut till ett konferenshotell med relaxavdelning och tillhörande motorbanor.

I januari i år fick företaget nya ägare: Martin Sahlberg tillsammans med britterna Graeme Glew och Nicholas Oppenhiem. Men företaget höll bara i sex månader innan konkursen var ett faktum.

Martin Sahlberg, vd på företaget, berättar om orsaken:

– Det beror på att majoritetsägarna från England inte kunde lösa kapitalbehovet.

De hade höga förhoppningar om att få ihop mer pengar men det lyckades inte göra det i tid. Till slut gick det helt enkelt inte att driva vidare företaget. Hotellet, som har fyra anställda, har stängts.

Martin Sahlberg berättar att Kall Autolodge har haft bra beläggning under vintern. Under Fäviken Game Fair brukar man ha många gäster men det har varit svårt att få lika mycket gäster under övrig barmarksperiod. A

Det är konkursförvaltaren som beslutar om vad som ska hända med hotellet. Martin Sahlberg är trots den trista situationen hoppfull. Han tror att Kall Autolodge ska kunna drivas vidare och han tror det ska finnas en snabb och bra lösning.

– Jag antar att det blir en försäljning snart. Jag vet att det finns folk som är intresserade av att köpa hotellet.

Tidigare artiklar:

Kall Auto lodge i konkurs

Nya hotellägare i Kall

Kall Auto Lodge ska säljas

Kall Auto Lodge utökar internationellt